یکی از چالش های مهم در عرصه خرید تجهیزات آزمایشگاهی و آنالیتیکال مشاوره قبل از خرید می باشد. با توجه به اینکه تجهیزات آزمایشگاهی از برند های معتبر جهانی با قیمت های بسیار بالایی تامین می شود. لذا خرید اصولی و به جا و به اندازه از مهم ترین نیاز های مشتری می باشد.

خرید تجهیزات آزمایشگاهی بدون مشاوره چه عواقبی دارد؟

خرید تجهیزات آزمایشگاهی و آنالیتیکال عموما با توجه به نیاز کاربردی مشتری انجام می شود. نیاز مشتری از سطوح اولیه مثل خرید ظروف آزمایشگاهی تا آخرین سطوح مثل دستگاه های آنالیتیکال آزمایشگاهی نیاز به مشاوره دارد. در صورت خرید بدون مشاوره درست، در واقع اتلاف منابع مالی توسط مشتری صورت گرفته و چه بسا در مواقعی به کلی خرید اشتباه صورت می گیرد و لذا کل هدف آزمایشگاه و در نتیجه هدف کل مجموعه زیر سوال می رود.

مشاوره درست برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی چگونه است؟

یک مشاور حرفه ای که سالهاست در حوزه تامین و تجهیز آزمایشگاه های آنالیز فعالیت دارد به موارد کلیدی خرید دستگاهی و نیاز های مشتری توجه می نماید. اهم موضوعات مورد مشاوره خرید عبارتند از:

1. هدف از خرید دستگاه آزمایشگاهی

در مواقعی ممکن است مشتری برای نیاز بسیار نادر دستگاهی با هزینه سنگین نیاز داشته باشد، یا ممکن است نیاز روزانه به دستگاهی در اثر عدم آگاهی مشتری نادیده گرفته شود. لذا ابتدا بایستی مشخص شود مشتری نیاز به دستگاه خاص آزمایشگاهی دارد و تعداد مراجعه و حیاتی بودن آن برای مشتری چقدر مهم است.

هدف از خرید دستگاه های آنالیتیکال برای آزمایشگاه چیست؟

2. امکانات مورد نیاز مشتری در خرید تجهیزات آزمایشگاهی

در خرید دستگاه آزمایشگاهی دستگاه های آزمایشگاهی مثل دستگاه جذب اتمی – اسپکتروفتومتر – IR – ایکس ری (X-Ray) – GC – Hplc و غیره نام های آشنایی هستند اما در درون هر یک با امکانات بسیار متنوعی مخصوص نیاز خاصی سفارش داده شده و طراحی می شوند. لذا امکانات مورد نیاز مشتری تعیین می کند دستگاه چگونه پیکره بندی و خصوصیاتی داشته باشند. برای مثال دستگاه جذب اتمی شعله کاملا در کارائی و حد تشخیص متفاوت است با دستگاه جذب اتمی کوره.

3. بودجه مشتری برای تجهیزات آنالیتیکال

بودجه مشتری اعم از بخش خصوصی و یا ارگان های دولتی مولفه تعیین کننده در خرید تجهیزات و دستگاه های آزمایشگاهی و آنالیتیکال می باشد. فارغ از موضوع هزینه کرد بهینه و درست، بودجه کم منجر به سوق مشتری به سمت خرید برند های غیر معتبر و یا دستگاه های با امکانات کم می شود.

مشاوره تخصصی خرید تجهیزات آنالیتیکال و آزمایشگاهی منجر به حصول نتیجه درست، حتی با هزینه کم می شود.

چه میزان پول برای خرید دستگاه های آنالیتیکال نیاز است؟

4. انتخاب برند تجهیزات آنالیتیکال آزمایشگاهی

بسته به شدت نیاز مشتری، بودجه و بازه ی زمانی استفاده از دستگاه و ممکن است برند های مختلفی برای مشتری قابل انتخاب باشد. ممکن است مشاور با توجه به حرفه تخصصی خود برای برخی تجهیزات از برند های داخلی و یا دیگر برند های ارزانتر استفاده نماید و در عوض عمده بودجه را برای هدف خرید دستگاه کلیدی تر تخصیص دهد. فرض کنید شما در آزمایشگاه خود بهترین جنس و متریال را برای کابینت های آزمایشگاهی صرف می کنید و در پایان توانایی هزینه برای خرید دستگاه تشخیص سموم و آفت کش ها در محصولات خود را ندارید.

انتخاب از برند های مختلف آنالیتیکال

برند های مختلف دستگاه های آنالیتیکال

5. گارانتی و خدمات پس از فروش

با توجه به شرایط دهه های اخیر کشور، خرید از کمپانی که هم اصالت و پشتوانه فنی قوی دارند و هم متعهد به خدمات خود می باشند بسیار مهم است. کمپانی نوپا، ممکن است با قیمت های پایین خودنمایی کنند اما بعضا در کمتر از چند سال هیچ اثری از آنها در بازار پیدا نمی شود و لذا مشتری می ماند و خدماتی که هیچ شرکتی برعهده نمی گیرد.

در پایان نتیجه گیری می شود که قبل از خرید دستگاه های آنالیتیکال مثل سانتریفیوژ، Hplc، دستگاه جذب اتمی، طیف سنجی جرمی، GC و غیره بهتر است از مشاورین متخصص در این حوزه بهره کافی را برده باشید تا شاید با داشتن نقشه راه روشن تر خرید هدفمند تر و مفیدتری انجام دهید.

مشاورین متخصص در شرکت ری نور آزما همه روزه منتظر شنیدن صدای گرم شما برای ارائه همه تجربیات خود در زمینه خرید تجهیزات آنالیز و آزمایشگاه های تکنولوژیک هستند.