طیف سنجی

سنجش رنگ انواع شکر با UV-Vis

اندازه گیری رنگ انواع شکر با دستگاه اسپکتروفتومتر UV Vis

 

دستگاه آزمایشگاهی اسپکتروفتومتر UV-Vis از رایج ترین و پرکاربرد ترین تجهیزات آنالیتیکال آزمایشگاهی است که جهت آنالیز طیف گسترده ای از مواد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. تکنیک UV-Vis روشی سریع، ارزان و ساده برای تعیین غلظت یک آنالیت در محلول می باشد که می توان از آن برای آنالیز های نسبتاً ساده استفاده کرد. در UV/Vis یک پرتو با طول موج متغیر بین 180 تا 1100 نانومتر از محلولی در یک سل یا کووت عبور می کند. نمونه موجود در سل این تابش فرابنفش یا مرئی را جذب می کند که مقدار نور جذب شده به غلظت آنالیت، طول مسیر نور عبور یافته از سل و جذب یک طول موج خاص توسط آنالیت بستگی دارد.

دستگاه UV/Vis spectrophotometer ابزاری بسیار مناسب و ارزشمند برای اندازه گیری خواص مایعات و جامدات مختلف است. علاوه بر آن، یکی از مهمترین و معمول ترین کاربرد های آن در تضمین و کنترل کیفیت، آنالیز رنگ و قابلیت تعیین مقدار رنگ در محصولات نهایی است. به عبارت دیگر، اندازه گیری رنگ یک پارامتر مهم در کنترل کیفیت هر کالای تولیدی است.

رنگ در مواد غذایی

اندازه گیری رنگ در بسیاری از صنایع با کاربرد هایی در مواد غذایی، منسوجات، دارو ها، شیشه آلات و … اهمیت بسیاری دارد. غذا ها در طیف گسترده ای از رنگ ها عرضه می شوند و لذت بصری در زندگی ما فراهم می کنند. این رنگ ها در کاهش یا افزایش اشتها نیز نقش داشته و عامل مهمی در تعیین کیفیت مواد غذایی هستند. رنگ یک پدیده مرتبط با احساس است اما با اندازه گیری نمونه های مواد غذایی با یک اسپکتروفتومتر برای بیان رنگ به عنوان یک مقدار عددی معین، امکان مقایسه کمی در بین چند نمونه وجود دارد.

همه شکر ها در مرحله اول با استخراج شیره از گیاهان چغندر قند یا نیشکر ساخته می شوند و از آنجا، می توان انواع مختلف شکر را تولید کرد. ازطریق اصلاحات اندک در روند تصفیه، کریستالیزه و خشک کردن شکر و تغییر سطح ملاس در آن، انواع مختلفی از شکر حاصل می شود. رنگ شکر می تواند شاخصی از ارزش غذایی یا سلامتی آن باشد و علاوه بر آن، می تواند اطلاعاتی درباره چگونگی تولید شکر ارائه دهد.

بررسی رنگ انواع شکر با UV/Visible

بررسی رنگ انواع شکر با دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Vis

اندازه گیری رنگ مواد غذایی با دستگاه اسپکتروفتومتر UV-Vis

در تحقیقی، 6 نمونه شکر بری آنالیز با دستگاه طیف سنج UV-Vis در نظر گرفته شد و نمونه ها با استفاده از حروف A تا F نامگذاری شدند. شکر نمونه A سفید و بقیه نمونه ها به رنگ زرد مایل به قرمز هستند. نمونه ها در محدوده طول موج 380 تا 780 نانومتر مورد سنجش قرار گرفتند و هر نمونه دو بار اندازه گیری شد. همچنین، جهت تصحیح پایه از یک سل پر شده با باریم سولفات به عنوان استاندارد استفاده شد. نمونه A تقریباً تغییری در محدوده اندازه گیری نشان نمی دهد که این تأییدی بر بی رنگ بودن آن است، اما نمونه های غیر A دارای روند صعودی در طیف جذبی می باشند. در نهایت نتایج بدست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت و تفاوت نسبی رنگ در بین نمونه ها تعیین شد.

دیگر کاربرد های دستگاه طیف سنجی مرئی فرابنفش

 

شرکت تجهیزات آزمایشگاهی ری نور آزما، نماینده فروش انواع دستگاه های طیف سنج مرئی − فرابنفش در سراسر ایران می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *