کروماتوگرافی

بررسی گیاهان دارویی با TLC

بررسی گیاهان دارویی با TLC

 

تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک TLC روشی رایج و انعطاف پذیر برای جداسازی اجزای یک مخلوط، شناسایی ترکیبات، تعیین خلوص آنها و بررسی پیشرفت واکنش است. Thin-layer chromatography در مقایسه با کروماتوگرافی ستون برای آنالیز و بررسی مواد، تنها به مقدار بسیار کمی از ترکیبات (ng~) نیاز داد و بسیار سریعتر و مقرون به صرفه تر است. به عبارت دیگر، TLC یک ابزار آنالیتیکال است که به دلیل سادگی، هزینه نسبتاً کم، حساسیت بالا و سرعت جداسازی به طور گسترده استفاده می شود.

کروماتوگرافی لایه نازک بر اساس اصول تمام روش های کروماتوگرافی عمل می کند و دارای یک فاز ثابت و یک فاز متحرک است. در این روش به عنوان فاز ثابت از پوشش ژل سیلیکا، آلومینا و یا مواد مشابه روی یک صفحه شیشه ای، فلزی و یا پلاستیکی به عنوان لایه نازک استفاده می شود. فاز متحرک حاوی یک یا چند حلال مناسب است که نمونه بر اساس میزان تمایل به فاز متحرک روی صفحه لایه نازک پیشروی می کند و به این ترتیب جداسازی انجام می شود. مراحل اصلی TLC شامل اعمال نمونه، توسعه کروماتوگرافی و ارزیابی کروماتوگرام می باشد. این دستگاه در حوزه های مختلف صنعت، پزشکی، داروسازی، مواد غذایی، محیط زیست و گیاه شناسی مورد استفاده قرار می گیرد.

گیاهان دارویی و کیفیت آنها

گیاهان مواد تشکیل دهنده ای دارند که برای حفظ سلامت انسان و سایر حیوانات مفید است. با وجود آنکه گیاهان دارویی برای هزاران سال به منظور درمان بیماری ها مورد استفاده قرار گرفته اند، هنوز بسیاری از مسائل مرتبط با کنترل کیفیت، استاندارد سازی و اثر بخشی فرمولاسیون گیاهان وجود دارد. طبق برآورد سازمان بهداشت جهانی (WHO)، حدود 80 درصد از جمعیت جهان هنوز از گیاهان و سایر دارو های سنتی برای نیاز های اولیه بهداشتی خود استفاده می کنند. گیاهان دارویی مخلوط پیچیده ای از اجزای ناشناخته فعال هستند. کنترل کیفیت آنها دشوار است، چراکه بسیاری از عوامل می توانند محصول نهایی را تحت تأثیر قرار دهند. از جمله شرایط رشد گیاه، بخش های گیاه مورد استفاده، آماده سازی گیاه برای استفاده، روش استخراج، حجم عصاره مورد استفاده در آماده سازی نهایی و بسیاری از عوامل دیگر، که تمام این موارد می توانند سطح ترکیبات فعال و بنابراین اثر بخشی فرمولاسیون گیاهی را تحت تأثیر قرار دهند.

تقلب و جایگزینی گیاهان دارویی با سایر مواد گیاهی یک مشکل بزرگ در این صنعت است و با مسائل ایمنی ارتباط دارد. تقلب می تواند عمدی یا غیر عمدی باشد و معمولاً شامل استفاده از مواد گیاهی است که به راحتی در دسترس هستند و در ظاهر مشابه نوع اصلی آن است. TLC یا کروماتوگرافی لایه نازک روشی بسیار مناسب برای بررسی و تجزیه و تحلیل گیاهان دارویی است.

ارزیابی کیفیت گیاهان دارویی با کروماتوگرافی لایه نازک

بررسی گیاهان دارویی با کروماتوگرافی لایه نازک TLC

کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) یک روش مهم و کاربردی برای تجزیه و تحلیل کیفی محصولات گیاهی و تعیین ناخالصی آنها به علت مزایای ذاتی آن است. بسیاری از نمونه ها می توانند به طور همزمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند و به این ترتیب سرعت و حساسیت اندازه گیری بالا می رود. اعمال نمونه از مهم ترین مراحل انجام کروماتوگرافی لایه نازک به خصوص در اندازه گیری های کمی است و باید به دقت انجام شود. در تحقیقی پس از مراحل آماده سازی چند نمونه گیاهان دارویی و نمونه گذاری، آنالیز با دستگاه کروماتوگرافی لایه نازک انجام شد و در نهایت نتایج به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل نشان می دهد که TLC روشی بسیار ایده آل و سریع برای بررسی گیاهان دارویی می باشد.

دیگر کاربرد های کروماتوگرافی لایه نازک

  • کنترل کیفیت زعفران با استفاده از دستگاه کروماتوگراف لایه نازک
  • تجزیه و تحلیل رنگ پارچه با تکنیک کروماتوگرافی لایه نازک TLC
  • بررسی پروتئین های مواد غذایی با کروماتوگرافی لایه نازک با کارایی بالا
  • بررسی خواص فیزیکی و شیمیایی اسید های آمینه و آنالیز آنها با TLC
  • تفکیک و جداسازی فسفو لیپید ها با کروماتوگرافی لایه نازک
  • شناسایی گلیسرول در بیودیزل توسط Thin layer chromatography

 

در صورتی که قصد خرید دستگاه کروماتوگرافی لایه نازک را داشته باشید، می توانید از راهنمایی مشاوران با تجربه شرکت تجهیزات آزمایشگاهی ری نور آزما استفاده کنید. شرکت ری نور آزما با سابقه ای درخشان در زمینه واردات تجهیزات آزمایشگاهی نماینده فروش سیستم های کروماتوگرافی لایه نازک TLC/HPTLC، محصولات کمپانی معتبر CAMAG، می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *