طیف سنجی

آنالیز مواد معدنی آبمیوه با جذب اتمی

آنالیز آب میوه با دستگاه جذب اتمی

 

دستگاه جذب اتمی و دستگاه ICP و سایر اسپکترومتر ها از تجهیزات رایج مورد استفاده در آزمایشگاه های آنالیتیکال می باشند. تا کنون کاربرد های متعددی برای این تجهیزات معرفی شده است. از جمله مهم ترین کاربرد های آنها آنالیز مواد غذایی می باشد. این کار عمدتاً برای تشخیص و بهبود کیفیت فراورده های غذایی صورت می گیرد. آبمیوه ها یکی از این مواد می باشند. یکی از دلایل انتخاب آب میوه ها توسط مصرف کنندگان طعم و مزه آن است. علاوه بر آن وجود مواد معدنی موجود در این آبمیوه ها در مقابل نوشیدنی های گازدار از عوامل مؤثر انتخاب توسط مصرف کننده می باشد.

میزان ریزمغذی های موجود در هر میوه و آبمیوه به طور کامل مشخص است و در بسیاری موارد از دلایل انتخاب یک نوع خاص از آبمیوه های نسبت به نوع دیگر است. تلاش برای تجدید نظر مصرف کنندگان و پاسخگویی به نیازهای بازار باعث شده آب میوه های جدید به کمک ریز مغذی ها غنی شوند. برای تعیین کیفیت محصول نهایی غنی سازی شده، نیاز به ابزارهایی است که در تشخیص میزان این ریزمغذی موثر باشد. از جمله این دستگاه ها طیف سنج پلاسمای جفت شده القائی یا ICP و طیف سنج جذب اتمی یا Atomic Absorbtion Spectrometer میباشند که توانایی تعیین مقدار دقیق ماده معدنی را دارند.

بررسی ریز مغذی های آبمیوه با دستگاه جذب اتمی

آنالیز ریز مغذی های آبمیوه با دستگاه جذب اتمی

دستگاه جذب اتمی و آنالیز مواد معدنی

از آنجا که دستگاه جذب اتمی ابزاری کارآمد در تعیین میزان عناصر مواد مختلف می باشد، مطالعات بسیاری در استفاده از این دستگاه در زمینه آنالیز مواد غذائی مختلف از جمله آبمیوه ها صورت گرفته است. در تحقیقی میزان غلظت تعدادی از ریزمغذی ها و مواد معدنی در آبمیوه های تجاری غنی شده با استفاده از دستگاه جذب اتمی بررسی شد. به دلیل تنوع آبمیوه ها در بازار تعدادی از رایج ترین آنها برای مطالعه انتخاب شده است. آب سیب، پرتقال، انگور، انار و آب سبزیجات از بین موارد مختلف به عنوان پراستفاده ترین آبمیوه ها معرفی گردید. مواد معدنی و ریز مغذی های مورد برسی نیز از بین عناصر معمول بر روی برچسب این نوشیدنی ها انتخاب شده است. از بین آبمیوه های مختلف در بازار یک برند تجاری انتخاب شد. کلیه آزمایشات با استفاده از دستگاه جذب اتمی در حالت شعله و به صورت اتوماتیک انجام شد.
نتایج حاصل از آنالیز مواد معدنی مختلف در آب میوه های غنی شده یک برند تجاری در نموداری نمایش داده شد. نمودار نشانگر این امر بود که با غنی سازی آبمیوه ها تقریباً تمامی محتوای ریزمغذی ها برای همگی به یک میزان متعادل رسیده است. این عامل باعث می شود که برای مصرف کنندگانی که تنها به دلیل وجود ماده معدنی خاصی اقدام به مصرف نوع خاصی از آبمیوه می کنند، امکان انتخاب های متعددی فراهم شود و تنها دلیل انتخاب مصرف کنندگان سلیقه ای و بر اساس طعم و مزه آنها باشد و نه خواص آن. علاوه بر آن، وجود تعداد زیادی از مواد معدنی مورد نیاز بدن در حد استاندارد در این آبمیوه ها، عامل مهمی جهت ارتقای سطح سلامت مصرف کنندگان می باشد.

کاربرد جذب اتمی در صنایع غذائی

تحقیق فوق نشانگر یکی از توانایی های دستگاه جذب اتمی می باشد. از دستگاه اتمیک ابزوربشن در موارد متعددی به منظور بررسی کیفیت محصولات غذائی استفاده می شود.

  • آنالیز جیوه، سرب و کادمیوم در شیر با طیف سنج جذب اتمی
  • اندازه گیری مقدار سلنیم در ماهی
  • بررسی مقدار روی، کبالت و نیکل در سبزیجات
  • آنالیز مس و سرب در شیر خشک کودکان با دستگاه Atomic Absorption
  • تعیین میزان نیکل و وانادیوم در صدف خوراکی
  • آنالیز آرسنیک در برنج و غلات
  • بررسی وجود سرب در گوشت قرمز با دستگاه جذب اتمی
  • تعیین مقدار آرسنیک، جیوه، سرب، کادمیوم و آهن در آب آشامیدنی

 

شرکت ری نور آزما با سال ها تجربه در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی، آماده ارائه کلیه خدمات مشاوره، فروش، تعمیرات و سرویس دستگاه های آزمایشگاهی آنالیتیکال و دستگاه جذب اتمی می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *