طیف سنجی

اندازه گیری یون فلزی در محلول آبکاری با AA

اندازه گیری یون فلزی در محلول آبکاری با اسپکتروسکوپی FAAS

 

طیف سنجی جذب اتمی شعله (Flame Atomic Absorption) یک روش رایج، ساده، سریع و مطمئن برای شناسایی فلزات موجود در یک نمونه است و به طور عمده برای تجزیه و تحلیل عنصری مواد مورد استفاده قرار می گیرد. تمام اتم ها می توانند نور جذب کنند و هر عنصر طول موج نور جذبی خاص خود را دارد. در تکنیک اتمیک ابزوربشن میزان نور جذبی توسط نمونه متناسب با غلظت اتم های جاذب در آن است، به این ترتیب، این تکنیک قادر به تعیین غلظت طیف وسیعی از فلزات در نمونه است. اسپکتروسکوپی جذب اتمی (AAS) کاربرد گسترده ای در آزمایشگاه های تحقیقاتی، پزشکی و صنعتی دارد و در زمینه های محیط زیست، صنایع غذایی، نفت و پتروشیمی، آب و فاضلاب، زمین شناسی و معدن، کشاورزی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

آبکاری فلزات

آبکاری در واقع پوشاندن سطح یک جسم با لایه نازکی از فلز با استفاده از یک سلول الکترولیتی است. جسمی که آبکاری روی آن انجام می شود (روکش دار می شود) باید رسانای جریان الکتریکی باشد. آبکاری به طور معمول با فلزات پر ارزش و گرانبها مانند طلا، نقره، نیکل و … برای افزایش ارزش فلزات پایه همچون آهن، مس و … انجام می شود و از دیگر اهداف آن محافظت جسم از خوردگی، پوشش، یا تزئین آن است. این کار معمولاً توسط غوطه ور کردن فلز در یک محلول اسیدی با جریان الکتریکی آند و کاتد انجام می شود. الکترولیت یا محلول آبکاری مورد استفاده باید دارای یون های فلزی باشد که قرار است به عنوان روکش روی جسم قرار بگیرد. برای اطمینان از اینکه کیفیت روکش فلزی در سطح بالا حفظ می شود، کنترل غلظت یون های فلزی در محلول آبکاری، اهمیت بسزایی دارد. اسپکتروسکوپی جذب اتمی شعله و طیف سنجی نشری ICP می تواند برای آنالیز یون های فلزی در گستره وسیعی از غلظت ها از اجزای اصلی تا سطوح بسیار کم مقدار استفاده شود.

اندازه گیری یون فلزی در محلول آبکاری با جذب اتمی شعله

آنالیز یون های فلزی در محلول آبکاری با اسپکتروسکوپی جذب اتمی شعله

بررسی یون فلزی در محلول آبکاری با دستگاه جذب اتمی شعله

در تحقیقی برای تجزیه و تحلیل فلزات در محلول آبکاری از دستگاه طیف سنج جذب اتمی شعله AA-7000 محصول کمپانی شیمادزو استفاده شد. آماده سازی نمونه در این تکنیک معمولاً نیاز به رقیق سازی دارد. در اندازه گیری عناصر اصلی در محلول آبکاری، تغییر زاویه مشعل باعث کاهش خطای ناشی از رقیق سازی می شود. علاوه بر این، استفاده از روش تصحیح زمینه دوتریم D2 نیز اندازه گیری عناصر در سطوح تریس را امکان پذیر می سازد. همچنین، تکرارپذیری و خطی بودن منحنی کالیبراسیون عوامل مهمی برای تضمین نتایج دقیق در آنالیز اجزای اصلی هستند. بنابراین، برای به دست آوردن تکرار پذیری جذب خوب و خطی بودن منحنی کالیبراسیون، بهتر است که اندازه گیری در محدوده جذب 0.05 – 0.5 انجام شود. نتایج بدست آمده از این تجزیه و تحلیل نشان می دهد، دستگاه جذب اتمی AA-7000 قادر به اندازه گیری یون های فلزی موجود در محدوده وسیعی از غلظت ها در محلول آبکاری، از اجزای اصلی تا عناصر سطح تریس است. 

دیگر کاربرد های دستگاه اتمیک ابزوربشن

 

شرکت ری نور آزما ضمن تأمین تجهیزات آنالیتیکال و عمومی آزمایشگاهی و همچنین قطعات یدکی و مصرفی، آمادگی خود را جهت ارائه بروزترین خدمات اعلام می دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *